Secrid

Industrieel ontwerp en mode komen samen in onze pocket-sized essentials. Gemaakt in Nederland met de grootste zorg voor kwaliteit, mensen en het milieu. Een betere wereld begint in je broekzak.

HOE HET ALLEMAAL BEGON

De Cardprotector is gelanceerd in 2009, maar onze Secrid-reis begon meer dan een decennium eerder. In de jaren 90 hadden wij ons eigen ontwerpbureau genaamd Spirid. We merkten destijds dat de inhoud van onze broekzakken veranderde toen de eerste elektronische bestaalsystemen in Nederland werden geïntroduceerd. In 1997, toen contant geld plaats maakte voor betaalkaarten, maakten wij onze eerste wallet: de Secrid Bodycard.

Ontwerpwerk voor klanten zoals ING, Maxi Cosi en Quooker bleef onze professionele focus, maar Secrid bleef altijd in ons achterhoofd: we merkten dat er wederom verandering kwam in de broekzak. De wereld kwam binnen handbereik dankzij de komst van smartphones en persoonlijke documenten krompen tot creditcardformaat. We droegen minder met ons mee, maar wat we bij ons hadden, was waardevoller dan ooit.

De financiële crisis trof Europa in 2008 en we kregen geen opdrachten meer van onze klanten. Met 25 jaar ervaring aan samen werken en wonen, voelden we dat dit het moment was om onze droom te volgen: het bouwen van ons eigen merk met de visie om mensen anders te doen kijken naar de inhoud van hun broekzak. Op dat moment veranderde Secrid van bij- naar hoofdzaak.

MADE IN HOLLAND

In 2009 was de leerindustrie bijna verdwenen richting lagelonenlanden. Wij hebben deze productie van kleinlederwaren weer teruggebracht naar Nederland. Doordat we een revolutionair ander product en productieproces hebben ontwikkeld, worden portemonnees weer in ons land geproduceerd. Efficiënter en schoner dan ooit tevoren, op een schaal die in Nederland niet eerder heeft plaatsgevonden.

Nauwe samenwerking met 50 toeleveranciers is essentieel: van het naaiatelier in Vlaardingen tot de sociale werkplaats in Leiden. Geproduceerd met passie, onder goede omstandigheden en met aandacht voor het milieu. Inmiddels heeft onze kleine wallet meer dan tweehonderd banen gecreëerd.

Bekijk onze Aluminium- en Leerfilms om een idee te krijgen van hoe we aluminium en runderhuiden transformeren in Secrid wallets.

Dagelijks assembleren bijna honderd mensen onze producten met enthousiasme en precisie in de sociale werkplaatsen in Leiden, Delft en Haarlem. Samen met deze collega’s optimaliseren we voortdurend instrumenten en processen om de kwaliteit van zowel het product als de werkomstandigheden te waarborgen. Na de assemblage van de verschillende componenten wordt iedere wallet voorzien van een uniek serienummer als bewijs van echtheid.

BESCHERM JE KAARTEN

Waar munten en bankbiljetten eeuwenlang als betaalmiddel werden gebruikt, worden ze nu in rap tempo vervangen door high-tech betaalkaarten. Dit nieuwe tijdperk vraagt om een nieuw soort portemonnee. Eén die zowel je kaarten en geld als je privacy beschermt.

Geen buigen en breken meer
Wanneer je op een traditionele portemonnee zit, buigen de plastic kaarten en worden deze broos, waardoor de kans op een breuk toeneemt. Met een aluminium kern beschermen onze wallets je kaarten en blijven ze compact genoeg om in elke broekzak te passen.

RFID / NFC beschermd
De nieuwste generatie bankkaarten, creditcards en ID-kaarten zijn uitgerust met chips en antennes die draadloze communicatie mogelijk maken. Deze RFID (Radio-Frequency IDentification) of NFC (Near Field Communication) kaarten verhogen het gebruiksgemak, maar ook de risico’s. Ze kunnen vanaf een meter geactiveerd, gelezen en gekloond worden zonder dat je het doorhebt. Onze Cardprotector, het aluminium hart van onze portemonnees, beschermt je kaarten tegen deze ongewenste draadloze communicatie.

Dankzij ons gepatenteerde mechanisme en de aluminium behuizing van de Cardprotector blijven je kaarten zelfs tijdens het gebruik beschermd. Door slechts een gedeelte van de kaarten te onthullen neemt de gevoeligheid voor radiosignalen af, maar blijft deze voldoende voor contact over een korte afstand. Door de blootstelling te minimaliseren blijf je ook tijdens het gebruik van je kaarten buiten het bereik van digitale zakkenrollers.

Andere merken